Ingrediënten
220 gr. boter
150 gr. suiker
5 eieren
200 gr. Griekse yoghurt KriKri Yogood 10% of 0% vet
430-450 gr. meel
3 theelepels bakpoeder
1 theelepel bakingsoda
1 snufje zout
schaafsel van 2 citroenen
2 vanilles
Siroop
2 theekoppen water
2 theekoppen suiker
3 eetlepels ouzo of mastieklikeur
Bereiding
Zeef het meel met het bakpoeder en de soda.
Het eigeel van de eiwitten scheiden en klop daarna de eiwitten met het zout op tot een vast schuim (je moet het schuim op de kop kunnen houden zonder dat het uit de kom valt.
Mix de boter met de suiker tot een wit mengsel.
Voeg het eigeel toe, ga door met mixen en doe er vervolgens de yoghurt, het citroenschaafsel en de vanille bij.
Doe voorzichtig, door licht te roeren, het meel erbij en tenslotte de meringue.
Smeer een bakblik goed in met boter, giet het mengsel erin en bak de cake in ongeveer 1 uur gaar, tot deze een lichtbruine kleur krijgt, op 180 graden.
Kook tegelijkertijd de ingrediënten voor de siroop samen in een pan. Giet het heet over het gebak als dit is afgekoeld.