ONZE GESCHIEDENIS

footer-logo

Ons verhaal begint in 1954 .. toen opende George Tsivanos een kleine patisserie in Serres waar ijs en zoetwaren werden geproduceerd. In het begin werd het IJs verkocht door straatventers met handkarretjes die gebruik maakten van ijsblokjes en zout om te koelen.  Al gauw werden de IJssoorten van Kri Kri, en vooral Cassata, het speciale ijs van schapenmelk met een zeer romige smaak, steeds populairder.

In de jaren ’60 konden steeds meer mensen zelf een eerste elektrische vrieskast kopen voor in huis. Ook verplaatste Tsivanos zijn kleine bedrijf naar een groter en nieuw bedrijfspand waarvoor hij iets later zijn eerste automatische productielijn voor ijs kon aanschaffen. Een nieuw tijdperk brak  aan.

In de jaren ’80 en ’90 werd Kri Kri verder uitgebouwd. In 1987 werd een nieuwe fabriek gerealiseerd en ook werd begonnen met de productie van traditionele Griekse yoghurt uit verse schapen- en koeienmelk  van vee uit de provincie Serres.

Tegenwoordig behoort Kri Kri, na een succesvol ontwikkeling van 62 jaar en voortdurende investeringen, tot een van de meest dynamische zuivelfabrikanten. Kri Kri blijft zich ontwikkelen en versterkt haar marktpositie in zowel Griekenland als in het buitenland.

vennootschap