Ingrediënten

200 gr. Griekse yoghurt KriKri Yogood 10% vet (of normale yoghurt 0%, voor degenen die geen vetten in hun voeding willen)
5-6 rijpe aardbeien (of 8-10 rijpe kersen zonder pit en schil of 1 banaan of 1 rijpe perzik of welk fruit dan ook)
1 eetlepel honing
1/3 theelepel vanillepoeder of een beetje vanillelikeur

Mogelijke smaakcombinaties

Met kersen-yoghurt-honing-vanille
Met banaan-honing-kokos-vanille en echte chocoladevlokken
Met aardbei-honing-yoghurt-vanille en witte chocoladevlokken
Met peer-yoghurt-honing-vanille en gekleurde hagelslag
Met perzik-yoghurt-honing-vanille en Blueberries-jam (blauwe bosbes)
Met fruit naar keuze … en met stukjes biscuit

Bereiding

Doe alle ingrediënten in de blender en meng ze. Doe het mengsel in kleine kommetjes of in speciale ijsbakjes en zet het in de vriezer.

Cook’sTip: Het is raadzaam om het  ijs 10 minuten vóór consumptie te ontdooien. Het mengsel kristalliseert namelijk door het water en de smaak doet dan denken aan schaafijs. Het heeft een veel betere smaak als we het 10  minuten laten ontdooien!

AANBEVOLEN BERICHTEN