Ingrediënten
1/2 kilo Griekse yoghurt KriKri Yogood 10% of 0% vet
3-4 grote tenen knoflook
1 afgestreken lepel zout
1 eetlepel azijn
1 grote komkommer
3/4 kopje olijfolie
Bereiding
Pel de knoflook, snij de teentjes in de lengte en verwijder het groene gedeelte uit het midden. Plet vervolgens de knoflook in de vijzel.
Voeg zout toe en plet het in de vijzel tot er een glad mengsel ontstaat.
Schil de komkommer niet maar snijd deze in tweeën en snijd vervolgens elk deel in de lengte. Verwijder de pitjes aan de binnenkant met een lepeltje en rasp de komkommer. Als de komkommer nog veel vocht bevat even uit laten lekken in een vergiet.
Doe de yoghurt en de komkommer in een bakje en meng met een lepel.
Voeg ook de andere ingrediënten toe en meng alles door elkaar.
Onze tzatziki is klaar, even proeven en als het nodig is kun je nog een beetje zout toevoegen.