Ingrediënten

250 gr. margarine
1½ beker suiker
4 eieren
2 kuipjes Griekse yoghurt KriKri Yogood 10% of 0% vet
Schaafsel van 2 sinaasappelen
Sap van 2-3 sinaasappelen (afhankelijk van de grootte)
vulling uit 2 vanilliestokjes
500 gr. bloem
1 schepje baking soda

Bereiding

Klop met de mixer de margarine met de suiker tot het gaat schuimen.
Voeg vervolgens één voor één de eieren toe en klop dit net zo lang tot ze goed worden opgenomen in het mengsel.
Los de bakingsoda op in het sinaasappelsap en doe het in de mixer.
Voeg vervolgens yoghurt, sinaasappelschaafsel, vulling uit vanillestokjes en (lepel voor lepel) het meel, het liefst gezeefd, toe.
Klop het mengsel 3-4 minuten en leeg het in een met boter en meel ingesmeerd cakeblik.
Bak in ongeveer 50 minuten in een voorverwarmde oven op 180 graden gaar.
Garneer met poedersuiker of sinaasappelglazuur.

AANBEVOLEN BERICHTEN