Ingrediënten

½ kilo kippenborst
½ kilo Griekse yoghurt KriKri Yogood 10% of 0% vet
takjes rozemarijn

Voor de saus:

½ glas citroensap
een heel klein beetje olijfolie
rozemarijn, oregano, basilicum
peper & zout

Bereiding

Snijd de kip in blokjes en marineer ze een paar uur in de yoghurt (maximaal 12 uur).
Maak souvlaki’s door het vlees op de takjes rozemarijn te prikken.
Indien gewenst kun je tussen de blokjes kip ook groenten doen, zoals courgette of paprika.
Prik in dit geval op het takje eerst een stukje van de gekozen groente, vervolgens een stukje kip en ga zo maar door.
Grill de souvlaki’s gaar op de grill.
Meng tegelijkertijd in een kommetje ½ glas citroensap met een heel klein beetje olie en voeg peper, zout en kruiden toe.
Giet de saus over de souvlaki’s en serveer.

AANBEVOLEN BERICHTEN