Ingrediënten

2 kipfilets

600 gr. Griekse yoghurt KriKri Yogood 10% of 0% vet
2 eetlepels olijfolie
4 theelepels bloem
½ kilo Griekse yoghurt 2% KriKri Yogood
¾ kopje witte droge wijn
2 theelepels citroenschaafsel van de schil
100 gr. champignons in plakjes gesneden
peper
zout

Bereiding

Kruid de kip met een beetje zout. Doe de kip in een ovenschaal samen met 1 eetlepel olijfolie en een beetje water. Braad de kip 20 minuten in de oven op 170 graden.
Verwarm ondertussen de overige olijfolie in een pan. Roer daarna de bloem er door met een garde en voeg tegelijkertijd een beetje water, yoghurt, wijn, citroenschaafsel en peper toe. Haal de ovenschaal uit de oven en leg op elke stukje kip een paar plakjes champignons en giet de saus uit de pan erover. Zet het nogmaals in de oven, onbedekt, en braad het nog eens 30 minuten.

AANBEVOLEN BERICHTEN